Designerski Zestaw Podjadacza


Mądrzy tego świata trąbią o tym na, przysłowiowe, prawo i lewo. Ale, kto by ich tam słuchał… Nagradzajcie się codziennie za najdrobniejsze zwycięstwa, za mini-osiągnięcia. Za to, że coś się udało, albo że udało się czegoś nie zepsuć. Wielu pewnie powie, że to przesada. Niech sobie asceci w kątach siedzą i umartwiają się.


Gaio - półmisek na przystawki
Author: Blomus
Source: www.smakprostoty.pl
My dobrze wiemy, jak znakomicie działa taka terapia malutkimi nagrodami. Rośnie poczucie, że można dać sobie radę z naprawdę potężnymi problemami. I – kiedy one nadchodzą – udaje się je wiele łatwiej pokonać.

Opublikowany artykuł Ci się podoba? To odwiedź serwis łóżka metalowe, a odnajdziesz więcej zbliżonych tematycznie danych, które też będą interesujące.

Ale – kto nie poznał na własnej skórze prostoty tego pomysłu, albo uwierzy, albo nie. Jego sprawa.
Czym i jak się nagradzać?


Jeden z pomysłów – kupić sobie Designerski Zestaw Podjadacza i podgryzać, przegryzać i chrupać, ile się da. To, oczywiście, pomysł dla tych, którzy mają dobrą przemianę materii. Tym, ze skłonnością do tycia przy okazji zaproponujemy coś innego.

Malutka, mini-uczta dla samego siebie powinna być równie elegancka, jak prawdziwe przyjęcie dla wielu wymagających gości. Problem, na czym serwować drobne słodkości, krakersy, orzeszki, czy pralinki, itp., pomogą rozwiązać światowej klasy producenci – np. marki Skagerak Denmark, czy Blomus. Na eleganckiej, białej porcelanie można wyeksponować wszystko, na co się ma w danym momencie ochotę – od rodzynek w czekoladzie, po małe ogóreczki i mini-kukurydzę (porcelanowe miseczki Enza: zamów online).
Miseczki na przystawki
Author: Skagerak
Source: www.smakprostoty.pl
W gruncie rzeczy nie ma większego znaczenia, co będzie się chrupało. Istotnym jest, by zaserwować samemu sobie przyjemność na designerskim sprzęcie, którzy udoskonala jakość nawet najprostszego posiłku. Po drugie – i najważniejsze – chodzi o to, by się nagrodzić.

W tej właśnie chwili, gdy wkłada się do ust ulubiony przysmak, warto powiedzieć samemu sobie, za co dostaje się nagrodę. Po trzecie – i też bardzo ważne – nie wolno się wtedy spieszyć. Trzeba delektować się i smakiem i chwilą. I przeciągać ją tak długo, jak to możliwe. I ciało i mózg lubią takie przyjemności.

Jeśli zafascynował Cię ten wątek, to odsyłam do tego serwisu - tam odnajdziesz interesujące dane, które są skrupulatnym opisem tego zagadnienia.

Gwarantujemy, że zawsze się opłacą. A że przy okazji zyska się trochę nie całkiem potrzebnych kalorii? Zupełnie nie szkodzi. „Spłoną”, skwiercząc, gdy przyjdzie nam się – z nową wiarą w siebie – zmagać z przeciwnościami życia.


Author: J. Gawlikowska, K. Wawrzyczek