Dlaczego warto zmienić gary na garnki z żeliwa?


Gary żeliwne projektowane a także wytwarzane są z myślą o osobach, którym zależy na solidnych naczyniach – takich, w których z łatwością możemy przygotować zdrowe dania dla całej rodziny.


Zastosowanie wysokiej jakości tworzyw w produkcji takich przedmiotów sprawia, że spełnią one oczekiwania nawet w największym stopniu wymagających eksploatatorów.




Żeliwo to nadzwyczaj trwały materiał, zaś warstwa przykrywającej go emalii dodatkowo zwiększa jego wytrzymałość mechaniczną na zarysowania. Prawidłowe użytkowanie i właściwa pielęgnacja zagwarantują, iż naczynia będą mogły być wykorzystywane przez całe nasze życie nawet przy intensywnym użytkowaniu. Garnki stworzone z żeliwa korzystnie oddziałują na smak oraz aromat przygotowywanych w nich dań, gwarantując niezapomniane wrażenia za każdym razem, bez względu od od stopnia eksploatacji.


Krzesło Alhambra
Author: GABER
Source: GABER


Garnki żeliwne Le Creuset doskonale sprawdzają się podczas kucharzenia, pieczenia, smażenia albo odgrzewania dań różnego rodzaju. Z sukcesem można w nich przyrządzać zupki, mięsa, ryby, pasztety, makarony, ryże, kompoty. Olbrzymią zaletą jest opcja wykorzystywania tych garów na kuchenkach gazowych, elektrycznych.

Jeżeli zainteresował Cię ten artykuł, koniecznie sprawdź jeszcze ten link! To świetna oferta (http://probis.info/oferta/) i tutaj znajdziesz szczegółowe informacje.

Jednocześnie wstawienie garnka do nagrzanego pieca nie wpłynie niekorzystnie na ich właściwości, co może się zdarzyć w wypadku zwyczajnych garów. Dzięki wykorzystaniu emaliowanej powłoki wyroby żeliwne mogą być myte w zmywarkach do naczyń.




Wykorzystanie ceramicznej emalii znamiennie wpływa na zmniejszenie przywierania przygotowywanych dań, równocześnie pozwalając na użycie mniejszej ilości tłuszczu podczas ich termicznej obróbki. To z kolei wpływa na obniżenie kaloryczności dań, upraszcza zmianę przyzwyczajeń żywieniowych oraz kontrolę stosowanego jadłospisu.

Tags: posiłki, czas, noc