Stwórz przytulny klimat własnej restauracji za pomocą ładnych akcesoriów
Otwarcie własnej restauracji, to wielkie marzenie każdego entuzjasty gotowania.
W pierwszej kolejności trzeba znaleźć właściwe lokalizację. Przyszli restauratorzy często kierują się przy wyborze kosztami najmu pomieszczeń, jednakoż nie jest to najważniejsze kryterium. Dobrze jest również mieć na uwadze topografię rozważanego miejsca.
W pierwszej kolejności trzeba znaleźć właściwe lokalizację. Przyszli restauratorzy często kierują się przy wyborze kosztami najmu pomieszczeń, jednakoż nie jest to najważniejsze kryterium. Dobrze jest również mieć na uwadze topografię rozważanego miejsca.
Author: Nan Palmero
Source: http://www.flickr.com
Najtrudniejszą a jednocześnie najprzyjemniejszą kwestią jest urządzenie wnętrza nowego knajpy. Jeżeli sami nie mamy talentu do tworzenia wystroju wnętrz, lepiej zlecić tę część designerom. Oryginalnie urządzone wnętrze, to połowa sukcesu. Druga połowa to oczywiście oferta kulinarna. Oprócz rzeczami widocznymi na sali, takimi jak stoły, krzesła, obrusy, przyprawniki () oraz witryna dębowa zastawa stołowa, musimy też nabyć elementy wyposażenia zaplecza gastronomicznego. Jeżeli mamy fundusze na nowy sprzęt, to dobrze jest zapoznać się z ciekawą ofertą producentów, jeżeli mamy mniej pieniędzy, warto rozważyć kupno sprzętu z drugiej ręki.
Każdy drobiazg w knajpie ma znaczenie i tworzy brand miejsca. Logo, karta menu (poznaj na stronie na decorest.pl), wystrój, nazwa - to detale, które należy dobrze zaprojektować, gdyż wspólnie budują one wizytówkę knajpy.
Każdy drobiazg w knajpie ma znaczenie i tworzy brand miejsca. Logo, karta menu (poznaj na stronie na decorest.pl), wystrój, nazwa - to detale, które należy dobrze zaprojektować, gdyż wspólnie budują one wizytówkę knajpy.